Biografie


Mijn studie trompet aan het Conservatorium begon in 1965 bij Freddy Grin, welke ik in 1970 afrondde met het Ik ben geboren op 29 september 1943 in Groningen. Na het behalen van het diploma HBS-A studeerde ik 2 jaar Frans, waarna ik mijn dienstplicht vervulde bij de Geneeskundige Troepen in Amersfoort.

Vanaf mijn 15e speelde ik trompet in verschillende harmonie- en dansorkesten, waaronder Big Band '67 in Groningen.
In 1965 begon ik mijn trompetstudie aan het conservatorium bij Freddy Grin, welke ik in 1970 afsloot met het einddiploma orkestspel met onderwijsbevoegdheid B.

In 1971 behaalde ik de aantekening Bachtrompet. Tijdens mijn studie werd ik uitgenodigd voor een symfonische instrumentatiecursus bij de componist, pianist en arts Hans Henkemans  (1913 - 1995). Dit werd de basis voor mijn latere activiteiten als arrangeur en componist.

Onder Freddy Grin maakte ik deel uit van de eerste lichting van “Brass United” en remplaceerde ik veel bij het Noordelijk Filharmonisch Orkest, het latere Noord Nederlands Orkest.
 

Op 1 maart 1971 kwam ik als trompettist in dienst bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen.

 


In deze tijd begon ik met het maken van arrangementen voor de J.W.F. Kapel. Die hebben mede geleid tot het maken van eigen composities, waaronder een aantal officiële regimentsmarsen. Deze worden regelmatig gespeeld bij militaire plechtigheden.

Sinds 1 oktober 1998 ben ik gepensioneerd bij de J.W.F. Kapel.